Annons
Nyheter

Sverige körde över pyttenationen

De svenska handbollsdamerna var redan klara för EM i Frankrike i vinter. Då passade den svenska förbundskaptenen Henrik Signell på att lufta två debutanter i den sista gruppspelspelsmatchen mot Färöarna: Cassandra Tollbring och målvakten Jessica Ryde.(TT)
Publicerad 2 juni 2018

De svenska handbollsdamerna var redan klara för EM i Frankrike i vinter. Då passade den svenska förbundskaptenen Henrik Signell på att lufta två debutanter i den sista gruppspelspelsmatchen mot Färöarna: Cassandra Tollbring och målvakten Jessica Ryde. Isabelle Gulldén fick ledigt och Johanna Bundsen, som dras med en muskelbristning, likaså.

Och det var aldrig något snack. Sverige körde över pyttenationen med 32-13.

Annons

Sverige gick ifrån väldigt enkelt från start, trots att bortalaget ihärdigt försökte dra ned tempot på spelet. Svenskorna gick till halvtid med en 17-4-ledning.

””

Kvaliteten på spelet varierade i den andra halvleken, Sverige valde att spela debutanten Ryde i mål, och gjorde sedan vad som var nödvändigt och höll ifrån.

Efter segern går Sverige upp i ledning i sin kvalgrupp, med en match mer spelad än Serbien. Serbien spelar sin sista gruppspelsmatch mot Makedonien på söndag

TT

Annons
Annons
Annons
Annons