Annons
Nyheter

Sverige kryssade mot Island

Sverige slutade tvåa i fyrnationsturneringen Gjensidige Cup i norska Elverum efter att ha spelat 23-23 (13-12) mot Island i den sista matchen. Tidigare hade Sverige vunnit klart över Polen och förlorat knappt mot Norge, som vann turneringen.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

Sverige slutade tvåa i fyrnationsturneringen Gjensidige Cup i norska Elverum efter att ha spelat 23-23 (13-12) mot Island i den sista matchen.

Tidigare hade Sverige vunnit klart över Polen och förlorat knappt mot Norge, som vann turneringen.

Annons

Mot Island blev det en jämn kamp, där Sverige var i förarsätet i den andra halvleken - men inte lyckades hålla i ledningen. Vid ställningen 21-21 lyckades Island för första gången sedan inledningen av matchen gå upp i ledning och hade 23-21 innan Sverige kunde komma i kapp på nytt.

Josef Pujol, till vardags i just norska Elverum, blev bäste svensk målskytt med fyra mål och hade dessutom en boll i stolpen i slutsekunden.

I veckan spelar landslaget EM-kval mot Montenegro borta och Slovakien hemma (Lidköping), Sverige är dock redan klart för mästerskapet. Åtta av spelarna som var med i Norge kommer att åka till Montenegro, där de får sällskap av spelare som till vardags spelar i Tyskland och Frankrike.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons