Annons
Nyheter

Sverige på plats för EM-festen: "Äntligen"

De svenska stjärnorna har landat i Nederländerna. Nu börjar uppladdningen inför fotbolls-EM på allvar. - Jag vill vinna medalj, säger Lisa Dahlkvist. Det svenska laget har rest till Nederländerna i olika omgångar under tisdagen.(TT)
Publicerad 11 juli 2017

Det svenska laget har rest till Nederländerna i olika omgångar under tisdagen. Den första gruppen lämnade Arlanda vid halv två, resten åkte från Linköping, Göteborg och Malmö något senare.

Ett journalistuppbåd mötte spelarna mitt bland nyfikna och förvirrade resenärer i ankomsthallen.

””
””
Annons

Tyskland först

Nu väntar sex dagars uppladdning vid EM-basen i Arnhem, innan första matchen som spelas mot Tyskland i Breda på måndag. Den första gruppspelsmatchen blir en repris på OS-finalen i ifjol, då Sverige tog silver efter förlust med 1-2.

30-åriga Dahlkvist var en av medaljhjältarna för Sverige, med sin iskyla från straffpunkten i både kvarts- och semifinalerna. Nu ser hon fram emot ytterligare ett mästerskap.

””
””

Sundhages sista

För Pia Sundhage var flygturen från Arlanda till Schiphol - ytterligare ett par timmar innan resten av laget - början på slutet för hennes tid som förbundskapten. Efter fem år på posten gör hon nu sitt sista mästerskap, och hoppas kunna bärga sitt första guld som svensk coach.

Under lägret i Göteborg erkände hon att den vetskapen emellanåt kommer i kapp henne, och att hon försöker att njuta så mycket som möjligt och att ta tillvara på varje ögonblick.

Tillsammans med resten av landslagledningen körde hon medvetet slut på sina spelare under den sista veckan av uppladdning i Sverige.

””

Hoppas på repris

Upplägget på lägret har varit samma som inför EM 2013, då Sverige gick till semifinal på hemmaplan men där förlorade mot Tyskland, och förra årets silver-OS. Inför VM i Kanada 2015 formtoppade Sverige på annorlunda vis. Och då gick det också betydligt sämre. Sverige tog sig med nöd och näppe vidare från gruppspelet och föll sedan direkt mot Tyskland - igen - i åttondelen.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons