Annons
Nyheter

Sverige mot kvartsfinal i goalball-VM

Fatmir Seremeti gjorde fem mål och Magnus Rendahl tre när Sveriges goalballherrar besegrade Algeriet med 8-1 i gruppspelet vid hemma-VM i Malmö. En viktig seger i jakten på en kvartsfinalplats i turneringen i Baltiska hallen.(TT)
Publicerad 6 juni 2018

Fatmir Seremeti gjorde fem mål och Magnus Rendahl tre när Sveriges goalballherrar besegrade Algeriet med 8-1 i gruppspelet vid hemma-VM i Malmö. En viktig seger i jakten på en kvartsfinalplats i turneringen i Baltiska hallen.

Grupptrean Sverige förlorade med 6-15 mot tvåan Litauen tidigare under nationaldagen och var pressat att ta tre poäng mot sexan Algeriet.

Annons

I torsdagseftermiddagens avslutande gruppspelsmatch mot tabellfyran Kina räcker det med en poäng för att Sverige ska säkra en plats i slutspelet som inleds under kvällen. Sverige kan, om andra resultat går lagets väg, avancera även vid förlust.

Sämre går det för Sveriges damlandslag som efter 0-10 mot gruppettan Ryssland nu förlorat samtliga fyra matcher i turneringen, ligger sist i sin grupp, och missar slutspel. I torsdagens avslutande match väntar Israel i ett jumbomöte.

VM i Malmö är också kval till Paralympics i Tokyo, Japan, om två år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons