Annons
Nyheter

Sverige semiföll mot Danmark

Efter att ha vunnit samtliga tre matcher i huvudrundan tog det på fredagskvällen stopp för Sverige mot Danmark i semifinalen i U19-EM i handboll. Danmark hade vunnit lagens tre tidigare möten i år och var heller aldrig hotat i det fjärde i spanska Valencia.(TT)
Publicerad 1 augusti 2015

Efter att ha vunnit samtliga tre matcher i huvudrundan tog det på fredagskvällen stopp för Sverige mot Danmark i semifinalen i U19-EM i handboll.

Danmark hade vunnit lagens tre tidigare möten i år och var heller aldrig hotat i det fjärde i spanska Valencia. Efter tidig dansk ledning med 4-0 stod det 16-9 i paus och till slut segersiffrorna 28-20.

Annons

Önnereds Sofia Hvenfelt gjorde fem mål och var därmed främst i det svenska laget.

"Vi gör ingen topprestation. Skall vi slå Danmark så måste det vara det omvända. Vi måste göra en topprestation och de inte ha sin bästa dag", säger den svenska förbundskaptenen Ola Månsson till Svenska handbollsförbundets webbplats.

I söndagens bronsmatch väntar Ungern, som föll med 18-27 mot Ryssland i den andra semifinalen. Sverige mötte Ungern i den första gruppspelsmatchen och vann då med 24-18.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons