Annons
Nyheter

Sverige till par-VM-final i speedway

Sverige hade inga problem med att ta sig till final i speedwayens nygamla par-VM. Svenska duon Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren dominerade stort i kvalet i Manchester. De var favorittippade och höll för trycket.(TT)
Publicerad 5 juni 2018

De var favorittippade och höll för trycket. Och efter 5-1 mot Italien, Frankrike, Finland och Tjeckien samt 4-2 mot Australien - efter tre heatsegrar av VM-ledaren Lindgren och två av Lindbäck - kunde Sverige kosta på sig att förlora med 2-4 i det avslutande heatet mot Storbritannien. Finalplatsen i par-VM var då redan säkrad.

””

Par-VM, förresten? Formatet är under 2018 det största internationella speedwaymästerskapet - jämte den individuella VM-serien - då det ersätter tidigare lag-VM. Men par-VM, som har samma arrangör som GP-serien, är ingalunda ett nytt fenomen.

Annons

Par-VM avgjordes mellan 1968 och 1993, innan det slogs samman med lag-VM 1994-1998. Från och med 1999 fram till 2017 var det dock återigen fyrmannalag som gällde i lag-VM. Fram till i år, alltså.

Par-VM-finalen körs över två dagar i polska Wroclaw 8-9 juni, och dit var sedan tidigare regerande lagvärldsmästaren Polen direktkvalificerat. Från det första kvalet den 2 juni tog sig Ryssland, Tyskland och Danmark till final - och förutom Sverige knep Storbritannien och Australien finalplatserna från det andra kvalet.

””

Förutom Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck ingår även reserven Joel Kling i det svenska laget.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons