Sverige vill undvika VM-repris

Svensk ledning mot Nigeria som efter en sen kvittering blev till oavgjort. VM-premiären slutade på precis samma sätt som 2007. Då, i Kina, åkte Sverige ut i gruppspelet. Nu, i Kanada, ska det inte sluta så. - Jag kan inte se att vi inte ser till att vända detta, säger Lotta Schelin.(TT)
Publicerad 9 juni 2015

För åtta år sedan gjorde Lotta Schelin sin första VM-match i karriären när Sverige mötte Nigeria i kinesiska Chengdu. Då tog Sverige ledningen genom Victoria Sandell Svensson, men fick bara med sig ett kryss efter att Nigeria kvitterat i 82:a minuten.

På söndagen i Winnipeg tog Sveirge ledningen med 2-0 genom Nilla Fischer och ett självmål, tappade det till 2-2 i inledningen av andra halvlek och tog ledningen igen med 3-2 genom inbytta Linda Sembrant. Men så betydde en nigeriansk kvittering i 87:e minuten 3-3 och ett nytt kryss.

””

Besviken på spelet

Efter slutsignalen på arenan i Winnipeg firade nigerianskorna som om de vunnit, medan Sverige med hängande huvuden samlades i mittcirkeln som om de förlorat.

””
””

Schelin var långa stunder närmast osynlig på topp. Sverige hade svårt att hitta ordentliga uppspel genom mittfältet, och långbollarna som skickades mot anfallsparet Schelin och Jakobsson (senare Schelin och Schough) fastnade inte. Många svenska spelare klagade efter matchen på krampkänningar, och förbundskaptenen Pia Sundhage tvingades till tidiga byten som inte var planerade.

USA nästa

I nästa match väntar gruppfavoriten USA, som i sin öppningsmatch slog Australien med 3-1.

””
””

"Kommer vara redo"

Just VM-premiärer och Sverige är sällan en bra kombination. På nu sju försök har det bara blivit seger en enda gång. Men inte sällan har Sverige ändå lyckats ta sig långt i mästerskapen.