Annons
Nyheter

Sydkorea vill slippa fler kolakarameller

Efter fotbolls-VM 2014 kastades kolakarameller på sydkoreanerna efter ett misslyckat gruppspel i Brasilien. 2018 i Ryssland kommer det, troligtvis, att krävas en seger mot Sverige för att undvika samma fiasko för "Taegeuk-krigarna".(TT)
Publicerad 9 juni 2018

Efter att ha tagit en poäng på tre matcher i Brasilien 2014 var det ingen klang- och jubelföreställning när det sydkoreanska landslaget kom hem efter mästerskapet.

För de kolakarameller som truppen bombarderades med var ingen hyllning på något sätt. "Gå och sug på en kolakaramell" som det ropades i samband med kastandet, är en förolämpning i det asiatiska landet.

Annons

Fyra år senare är man tillbaka i ett VM-slutspel för att jaga ett annat öde. Hindren i gruppspelet utgörs av Tyskland, Mexiko och inte minst Sverige.

"Måste slå Sverige"

Det är just Sverigematchen den 18 juni som blir nyckeln för ett lyckat sydkoreanskt VM, om man ska tro förbundskaptenen Shin Tae-Yong.

””

Om man backar bandet till hemma-VM 2002 hittar man ett Sydkorea som mot alla odds tog sig till semifinal under ledning av nederländaren Guus Hiddink.

Nu är Sydkorea långt från den nivå man höll då.

"Inte tillräckligt bra"

Bara att ta sig till VM blev ett stökigt projekt, där dåvarande tyske förbundskaptenen Uli Stielike fick sparken på vägen. Och med Rysslandsbiljetten bokad har träningsmatcherna inför mästerskapet, med bland annat 0-0 mot Bolivia senast, inte imponerat.

””

Frågan är om det var det Tottenhamstjärnan ville förmedla när tv-bilder fångade upp hans heta ordväxling med lagkamraten Jung Woo-Yong i samband med 0-0-matchen mot Bolivia, där mittbacken Kim Yong-Gwon fick agera fredsmäklare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons