Annons
Nyheter

Talangen mot veteranen i Super Bowl

Det har snackats om matchen i matchen sedan Carolina Panthers och Denver Broncos infriade förväntningarna och nådde NFL-finalen. Super Bowl handlar lika mycket Cam Newton vs Peyton Manning. Den av quarterbackarna som överglänser den andre vinner förmodligen matchen åt sitt lag.(TT)
Publicerad 5 februari 2016

För Manning, 39, är det med största sannolikhet hans sista match. En stilren representant för sitt skrå med sina mästerliga passningar. Den ende som har utsetts till NFL:s mest värdefulle spelare fem gånger.

””
””

Super Bowl nummer 50 blir hans fjärde final. Den hittills enda segern kom 2007, då han spelade i Indianapolis Colts.

Annons

"Otroligt år"

Panthers Cam Newton, 26, är annorlunda. På de flesta sätt.

Urstark och snabb, på väg uppåt i karriären. Och med stämpeln som en rätt kaxig ung man, ofta både hyllad och kritiserad för sina spektakulära touchdown-firanden.

Under säsongen har han legat bakom 45 touchdowns varav han sprungit in tio själv.

””
””

För Panthers är det den andra finalen i klubbens historia. Laget från Charlotte i North Carolina har varit NFL:s bästa lag offensivt under säsongen med 17 segrar och bara en förlust på 18 matcher, medan Broncos rankas som ligans bästa försvar.

Speciellt för tränarna

För Denver Broncos tränare Gary Kubiak är det också en speciell match och då inte enbart för att han kan bli den fjärde coachen att vinna redan under sin första säsong med sin klubb. Så sent som i november 2013 drabbades han av en stroke.

Kubiak kollapsade medan han ledde Houston Texans och fyra veckor senare fick han sparken.

Vinner Carolina Panthers sällar sig kollegan Ron Rivera till den exklusiva skara som vunnit Super Bowl både som tränare och spelare.

Han var med och vann med Chicago Bears 1985.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons