Annons
Nyheter

Talangen Tovek hoppar om en EM-plats

En av tränarna är landslagsryttaren Henrik von Eckermann. För Evelina Tovek, 23, är han även en förebild och mentor - och snart jobbar de tillsammans i Tyskland. - Planen är att jag ska flytta ned i höst, säger Tovek till TT. Men först ska de hoppa tillsammans för Sverige.(TT)
Publicerad 13 juli 2017

Talangen från Ekängens gård utanför Ätran har under några år pekats ut som en av de främsta i det unga garde som på sikt ska ta över i den svenska hoppeliten.

Tovek är på god väg. Och just nu går det undan.

Annons

När Angelie von Essen och sedan Malin Baryard Johnsson lämnade återbud till fredagens Nations Cup plockade förbundskaptenen Henrik Ankarcrona in Tovek i laget. En klar signal om det förtroende han hyser för halländskan, som den senaste tiden skaffat sig internationell erfarenhet som U25-ryttare i Global Champions Tour.

Mentalt förberedd

””

Går det bra, kan det mycket väl ge en plats i EM-laget i Göteborg.

””

De framtida ambitionerna hymlar hon inte om.

””
””

"Han är ganska hård"

Hemma i Sverige får hon hjälp med den biten av tidigare landslagsstjärnan Peter Eriksson och det blir också en och annan sväng till Henrik von Eckermanns nya bas i Wachtberg söder om Bonn. Till hösten är tanken att Evelina Tovek ska hyra in sig på anläggningen och flytta till en lägenhet i Bonn.

TT: Vad ger samarbetet med von Eckermann?

””

TT: Vad trycker han mest på?

””

Det var också Henrik von Eckermann som övertalade familjen Tovek att köpa valacken Castello, tidigare riden av tysken Christian Ahlmann, i februari.

Rider som trea

””
””
Annons

I Falsterbo rider Tovek som trea i laget. Först ut är Henrik von Eckermann på Mary Lou, följd av Douglas Lindelöw på Zacramento. Sist rider Peder Fredricson på Christian K.

Helena Persson på Bonzai är reserv.

Sverige startar som nummer tre. Först ut är Schweiz och USA. Efter Sverige följer Tyskland, Irland, Norge, Nederländerna och Italien.

Tävlingen rids i två omgångar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons