Annons
Nyheter

Cecchinato sensationellt till semifinal

Han hade inte vunnit en enda grand slam-match före årets Franska mästerskapen. Nu är italienska skrällen Marco Cecchinato framme i semifinal på gruset efter att ha chockat tolvfaldige grand slam-mästaren Novak Djokovic med 3-1 i set. - Jag tror att jag drömmer, sade Cecchinato.(TT)
Publicerad 5 juni 2018

Nej, 25-årige Marco Cecchinato trodde inte att det var sant. Efter ett häpnadsväckande händelserikt tiebreak i fjärde set resulterade hans fjärde matchboll i en backhand som passerade självaste Novak Djokovic och satt fram till 13-11.

Med 6-3, 7-6, 1-6, 7-6 som slutresultat sjönk Cecchinato ned på rygg och grät glädjetårar.

Annons

Enligt BBC fick han, när han tagit sig upp på fötter, frågan om hur det kändes att slå den forna världsettan och tolvfaldige grand slam-mästaren Novak Djokovic.

””

Aldrig förbi första rundan

Den 72-rankade italienaren kom till Paris med ett minst sagt blygsamt facit i grand slam-sammanhang. Han hade som bäst nått första rundan i US Open (2015), Australian Open (2016), Franska mästerskapen (2016) och Wimbledon (2017), och med andra ord aldrig vunnit en enda match i huvudturneringen av en grand slam.

Men nu är han - som första italienare sedan Corrado Barazzutti 1978 - alltså framme i semifinal i Franska mästerskapen. Och det som lägst rankade spelare sedan 100-rankade Andrij Medvedev nådde lika långt 1999.

Cecchinato fick en drömstart och vann de två första seten. Därefter tog Novak Djokovic tredje enkelt och ledde i fjärde med 4-1 och 5-2. Men Cecchinato kom tillbaka. Det blev tiebreak - och vilket tiebreak sedan. I en enda lång tennispropaganda växlade hela tiden övertaget: Cecchinato hade tre matchbollar och Djokovic lika många setbollar innan Cecchinato alltså fick utdelning i matchboll nummer fyra.

Den 31-årige serben Djokovic vann titeln i Paris för två år sedan, men har inte kommit tillbaka i gammalt gott slag efter en armbågsoperation.

””
””

Tredje raka för Thiem

Tennis lär emellertid Marco Cecchinato inte ha något emot att prata om. I semifinal väntar nu österrikaren Dominic Thiem. Den 24-årige världsåttan besegrade världstrean Alexander Zverev, Tyskland, och är för tredje året i rad framme i semifinal i Franska mästerskapen.

Thiem - som aldrig varit i en grand slam-final - imponerade och vann i raka set, 6-4, 6-2, 6-1.

””

Han fick dock hjälp av att Zverev var mer än lovligt sliten efter att hans tidigare tre matcher i Paris samtliga gått till fem set, och halvvägs in i det andra setet fick han problem med ett lår.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons