Tim Heed segerskytt för Skellefteå

Gårdagskvällens derby mot Luleå satt i benen. Men när Skellefteå kom igång blev det seger på nytt, 2-0 mot Växjö. Tim Heed blev segerskytt i den andra perioden.(TT)
Publicerad 29 november 2014

Växjö var det klart piggaste laget från start. Inte att undra på.

Medan Skellefteå ägnade fredagskvällen åt ett stentufft derby uppe i Luleå kunde Växjöspelarna sitta i lugn och ro hemma i tv-soffan.

Större skillnad i uppladdning är det svårt att tänka sig. Det borde gå att lägga back-to-back-matcherna så att båda lagen har samma möjligheter att förbereda sig.

””

Betydligt tamare

Efter två tidigare urladdningar på hemmais och med 14-4 i målskillnad på sina senaste tre matcher var det ett betydligt tamare Skellefteå som startade matchen den här gången. Växjö tog ett klart grepp om händelserna och prövade hemmamålvakten Erik Hanses flera gånger redan i den första perioden.

””
””

I numerärt överläge prickade han det vänstra krysset bakom Växjömålvakten Stefan Steen, ny i Smålandsklubben i år från just Skellefteå.

Nära kvittering

Kvitteringen såg ut att komma i slutet av den andra perioden när Växjös Robert Rosén slog in en målvaktsretur, men efter en videogranskning dömdes målet bort. Domarna ansåg att hemmamålvakten Erik Hanses blivit störd.

Växjö kämpade stenhårt för att få in en kvittering och mot slutet av matchen var det med darriga ben Skellefteå försvarade sig, men hemmalaget kunde hålla undan till en ny trepoängare, det sista målet gjordes i öppet mål av Rob Schremp.

Nu har Skellefteå tagit 16 poäng av 18 möjliga på de sex senaste matcherna.

Tippade guldlaget Växjö har det desto tyngre just nu. Bortaspelet fungerar inte och man har nu nio bortamatcher i rad utan trepoängare.