Annons
Nyheter

Tio debutanter i januariturnén

Janne Andersson tar med tio spelare utan A-landslagmeriter till januariturnén. Att turneringen är till för spelare utan chans att tas ut till fotbolls-VM viftar han bort. - Viktor Claesson är ett jättebra exempel på spelare som har blivit ordinarie, säger förbundskaptenen.(TT)
Publicerad 5 december 2017

Fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson testar nytt inför herrarnas fotbolls-VM nästa sommar. I truppen till januariturnén i Abu Dhabi finns tio spelare utan meriter från A-landslaget.

””

Alla i truppen spelar till vardags i skandinaviska klubbar och Malmö FF bidrar med fem av dem. Endast ett fåtal av de uttagna lär vara aktuella för spel i VM i Ryssland, men omöjligt är det inte.

Annons

Claesson tog chansen

Janne Andersson exemplifierar med spelare som Molde-målvakten Andreas Linde, Östersunds Ken Sema och Krasnodarproffset Viktor Claesson. Samtliga var med i januariturnén tidigare i år, och i synnerhet Claesson har sedan dess blivit en viktig del av det svenska lag som tog sig till VM.

””
””

Sverige ska möta Estland den 7 januari och Danmark 11 januari.

Inga spelare stoppas

I fjol stoppade någon dansk klubb spelare från att åka till den svenska januariturnén, men i år har det varit fritt fram för Andersson och hans assisterande Peter Wettergren att ta ut spelare från de skandinaviska länderna. Andersson har inte fått någon indikation på att spelare kommer att tacka nej för att de är på väg att byta klubb.

Östersunds Sotirios Papagiannopoulos har haft förfrågningar från Greklands landslag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons