Annons
Nyheter

Tog första WTA-segern som 30-åring

Hon rankades som en av de mest lovande spelarna i Europa som junior. Sedan började problemen för rumänska tennisspelaren Mihaela Buzarnescu. Men trots två knäoperationer och efter att ha fallit till 891:a plats på världsrankingen vägrade rumänskan ge upp karriären. Nu som 30-åring kom belöningen.(TT)
Publicerad 6 augusti 2018

Hon rankades som en av de mest lovande spelarna i Europa som junior. Sedan började problemen för rumänska tennisspelaren Mihaela Buzarnescu. Men trots två knäoperationer och efter att ha fallit till 891:a plats på världsrankingen vägrade rumänskan ge upp karriären.

Nu som 30-åring kom belöningen. Buzarnescu vann på söndagen sin första WTA-titel i karriären när hon besegrade Maria Sakkari från Grekland med 6-1, 6-0 i WTA-finalen i amerikanska San Jose.

””
Annons

Hon är nu rankad som 20:e spelare i världen och har avancerat mer än 50 platser under året.

I WTA-turneringen i Washington räddade ryskan Svetlana Kuznetsova fyra matchbollar i finalen mot Donna Vekic från Kroatien och kunde vinna med 4-6, 7-6, 6-2. Kuznetsova som fallit till 128:e plats på världsrankingen tog därmed sin första WTA-titel sedan 2016 då hon vann i Moskva.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons