Annons
Nyheter

Tomt bakom super-Sarah

Sarah Sjöström gjorde ett historiskt EM. Bakom henne är det dock oroväckande tomt. För första gången på 27 år lämnar Sverige ett EM med bara en individuell medaljör. Bakom Sjöström lyckades övriga 18 simmare ta åtta finalplatser.(TT)
Publicerad 9 augusti 2018

Bakom Sjöström lyckades övriga 18 simmare ta åtta finalplatser.

På EM:s avslutningsdag blev det - förutom Sjöströms guld på 50 meter fjäril - två åttondeplatser. Både Sophie Hansson och herrlaget på 4x100 meter medley slutade finaljumbo.

””
Annons

Senast Sverige lämnade ett EM med bara en enda medaljör var 1991 när Therese Lundin åkte hem med ett brons på 100 meter fjäril. Den gången tog också det svenska herrlaget på 4x100 meter fritt ett brons. Nu åker Sjöström hem med fyra guld, övriga lämnar EM tomhänta.

Missar i lagkapp

Den här gången blev det inte ens en lagkappsmedalj - och där brukar Sverige historiskt stå sig starkt. Faktum är att det är första gången sedan 2006 som simlandslaget lämnar ett EM utan lagkappsmedalj.

Med ett år kvar till VM ser det mörkt ut. Men trots allt finns det kommande året fram till VM i Sydkorea att utvecklas och där försöka kvala in till OS.

””

Coleman saknas

TT: Är du orolig?

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons