Annons
Nyheter

Teori bakom Durmaz mål

Jimmy Durmaz måltorka är över. Tack vare Sveriges alla teorigenomgångar. - Vi visste att den ytan skulle finnas, sade han efter VM-kvalets 2-1-möte med Frankrike. Första avslutet mot Frankrike pajade reklamskylten bakom Hugo Lloris mål. Andra var av betydligt bättre kvalitet.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Första avslutet mot Frankrike pajade reklamskylten bakom Hugo Lloris mål.

Andra var av betydligt bättre kvalitet.

Annons

Jimmy Durmaz lämnades ensam i fransmännens straffområde - två försvarare valde att ta luftduellen med Marcus Berg - och kom perfekt till Ludwig Augustinssons långa inlägg.

28-åringen tvekade aldrig. Han drog till direkt. Och vilken träff han fick.

Halvvolleyn borrade sig in i Lloris bortre hörn och innebar en snabb svensk kvittering efter Olivier Girouds läckra 1-0-mål sex minuter tidigare.

Skulle vara där

””
””

Med målet är måltorkan i landslaget över.

””

Första sedan hösten 2014

Fullträffen var mittfältarens första sedan hösten 2014. Då, i kvalet till EM i Frankrike 2016, satte han 2-0-målet i hemmasegern mot Liechtenstein och dessförinnan gjorde han ett av målen i Sveriges 5-0-seger mot Qatar under vinterturnén 2012.

Karriärens tredje landslagsmål var därmed av större betydelse.

Jimmy Durmaz, som byttes ut i 76:e minuten, såg till att Sverige var med i alla 90 minuter hemma mot världsstjärnorna i Frankrike.

Fram till tilläggstiden.

Annons

Då tog Ola Toivonen, klubbkompisen i franska Toulouse, vara på Hugo Lloris misstag, skickade in 2-1-målet och förde Sverige till toppen av grupp A.

””

För Sverige väntar närmast en träningslandskamp mot Norge, på tisdag, och först den 31 augusti är det dags för nästa VM-kvalmatch - borta mot Bulgarien. Och sedan är det en bortamatch mot Vitryssland, den 3 september, som gäller.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons