Annons
Nyheter

Trippelt norskt i damernas tremil

Norge dominerade totalt i damernas masstart över 30 km. Marit Björgen, Therese Johaug och Kristin Størmer Steira gjorde ett tidigt ryck och ingen i fältet orkade hänga på.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2014
Foto: Scanpix

Björgen lade in en extra växel på slutet och tog guldet, hennes tredje i Sotji-OS. Johaug tog silver och Størmer Steira brons.

– Vi hade på förhand tänkt att hjälpa varandra. Och när vi fick ett litet försprång så såg vi till att turas om att dra, säger bronsmedaljören Kristin Störmer Steira till TV3.

Annons

Ingen av norskorna bytte skidor, trots att det fanns planer på att genomföra ett byte en mil före mål.

– När vi fick den där luckan och kände att skidorna var bra, så körde vi vidare.

Emma Wikén blev bästa svenska med en åttonde plats, tätt följd av Anna Haag som blev tolva.

- Jag tyckte att det var bra i dag. Jag kom fram relativt fort i dag, jag kände att jag inte bara låg med och hade ett behagligt lopp. Jag försökte vara med lite, säger Wikén till TV3.

Om sitt första OS, som också gav en niondeplats i skiathlon och en tiondeplats på 10 kilometer:

- Jag kan inte vara så mycket mer nöjd än vad jag är. Det har varit högt över förväntan. Det kommer att vara skönt att åka hem och känna att man har presterat på topp.

Wikén var nöjd med sin åttondeplats.

Anna Haag var också tillfreds.

– Skönt att avsluta så här, det här var mitt lättaste lopp under OS. Jag önskar att OS skulle fortsätta en vecka till. Tur att säsongen inte är slut, nu ska det bli roligt att fortsätta tävla, säger Anna Haag.

För Charlotte Kalla gick det inte alls. Hon tvingades släppa tidigt och gick i mål som 34:a, mer än fem minuter bakom.

Även Sara Lindborg hade en tuff dag och hon slutade 39:a.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons