Annons
Nyheter

"Tror att vi har 50 procents chans"

I fjol stod Malmö FF för en bragdvändning mot Salzburg och nådde Champions League-gruppspelet. För att ha chansen till en repris krävs en ny vändning mot Salzburg i kväll efter 0-2-förlusten borta förra veckan. - Vi måste bara ut och leverera, och det ska vi göra också, sade MFF-tränaren Åge Hareide.(TT)
Publicerad 5 augusti 2015

Malmö FF ställs återigen mot Salzburg, denna gång i den tredje omgången i kvalet till Champions League. Förra året var det i den sista playoffomgången och österrikarna hade med sig ett 2-1-överläge till matchen i Malmö, men MFF kunde efter två mål av Markus Rosenberg ta sig vidare.

Då vann Malmö med 3-0. Samma resultat krävs på onsdagskvällen och Åge Hareide hoppas att matchutvecklingen kan bli ungefär densamma.

””
””
Annons

Tränat fasta situationer

"Väggen" är det från förra året omtalade publikstödet, inte minst i kvalet mot Salzburg. Både spelare och ledare pekade efter förra årets drabbning ut publiken som en avgörande faktor att det till slut gick vägen. På tisdagen hade 18 200 biljetter sålts.

Under den senaste veckan har Malmö FF tränat en del extra på fasta situationer. Ett möjligt segervapen, menade Åge Hareide under tisdagens presskonferens.

””

Matchplanen är annars att inleda aggressivt och lyfta upp laget, men utan att gå bort sig i defensiven, eftersom ett tidigt Salzburgmål med stor sannolikhet skulle innebära att matchen är över (då behöver MFF gör minst fyra mål).

Få spelare kvar

Åge Hareide menade att årets Salzburg är en sämre version jämfört med förra året. Dessutom pekade han på skadebekymmer på lagets förstamålvakt - Cican Stankovic, som dock ska vara redo för spel - medan Malmölaget till största delen är fria från skador.

Men även Malmö har tappat i slagkraft jämfört med fjolårets Champions League-äventyr. Många av de aktuella startspelarna har lämnat sedan dess och kvar finns bara Markus Rosenberg, Anton Tinnerholm och Enoch Kofi Adu.

Att det tar tid att bygga upp ett nytt lag är inget MFF-tränaren hymlar med. Hareide hoppas att onsdagens match även kan vara början på något nytt.

””

Salzburgz tränaren Peter Zeidler menade att hans lag kommer att försöka gå för ytterligare ett mål.

””

Salzburg har trots sina ekonomiska resurser inte lyckats nå Champions League på de åtta senaste försöken. Men pressen att lyckas är inte särskilt betungande för hans spelare, menade Peter Zeidler.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons