Annons
Nyheter

Asllani: "Vi ska peaka senare"

Sverige avslutade EM-förberedelserna med en inte alltför övertygande 1-0 seger mot Mexiko. Ett par frågetecken följer dock efter det svenska laget till Nederländerna nästa vecka: Ska det inte bli fler mål? Och håller den svenska vänsterkanten mot Europas bästa lag?(TT)
Publicerad 8 juli 2017

Genrepet i Falkenberg var småtrevligt.

I solskenet på den näst intill fulsatta arenan i Falkenberg visade Sverige stundom upp fint kombinationsspel och målchanser och tvingade fram hörna efter hörna efter hörna.

Annons

Framrusande mittbacken Linda Sembrant satte till slut också matchens enda mål efter just en sådan, när hon med bredsidan mötte bollen sedan Mexiko inte fått undan bollen.

"Ingen supermatch"

Ett mål som är symptomatiskt för det svenska landslaget under den här säsongen - Pia Sundhages sista som förbundskapten.

””

Kosovare Asllani:

””

Det svenska spelet har egentligen inte varit dåligt under någon av de tio spelade landkamperna 2017. Men det har knappast heller visat EM-guldglans.

Det största problemet har varit målskyttet. Bortsett från placeringsmatchen mot Ryssland i träningsturneringen Algarve Cup - som slutade 4-0 - har Sverige haft förtvivlat svårt att få bollen i mål.

Det har inte varit en helt igenom problemfri vinter och vår för flera av de svenska nyckelspelarna. Caroline Seger har till stor del suttit på bänken i Lyon. Lisa Dahlkvist har harvat runt i botten av allsvenskan med sitt Örebro. Fridolina Rolfö har mest varit skadad i Bayern München och Hedvig Lindahl har inte spelat en minut för Chelsea på grund av ett skadad finger.

"Klickar ibland"

När de har dragit på sig den blågula landslagsdressen har det ändå sett stabilt ut. Det har till stor del fungerat.

Sundhage valde att starta med Rolfö bredvid Schelin i det svenska anfallet mot Mexiko och mycket talar för att det även blir duon som får förtroendet i EM-premiären mot Tyskland i nederländska Breda den 17 juli.

””
Annons

Hon sade så här i övrigt:

””

Däremot är det mer tveksamt om Sverige kommer att ställa upp med samma spelare på vänsterkanten. Jonna Andersson, som startat samtliga landskamper som vänsterback, hade det svårt mot de tekniskt utmanande mexikanskorna, och byttes sedan av på sin position av klubbkamraten Magdalena Eriksson.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons