Annons
Nyheter

Tuff svensk debut i European League

De svenska volleybolldamerna har debuthelgen i European League avklarad. Och det blev en tuff erfarenhet för landslaget, som lämnar den första omgången utan vinst.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

De svenska volleybolldamerna har debuthelgen i European League avklarad. Och det blev en tuff erfarenhet för landslaget, som lämnar den första omgången utan vinst.

Den tredje matchen slutade med en 1-3-förlust mot Portugal, men var ändå ett steg i rätt riktning då Sverige var nära att ta matchen till fem set.

Annons

Setsiffrorna skrevs till 16-25, 25-19, 21-25, 23-25.

Den svenska storstjärnan och hela turneringens poängdrottning Isabelle Haak levererade återigen med sina 25 poäng i matchen.

"Vi spelar upp oss i slutet av första set, sen har vi en lång period där vi spelar riktigt bra och sätter press. Haak spelar stundtals som i trans. Portugal är ändå lite starkare än oss idag, men vi ser fram emot revansch i nästa", säger assisterande förbundskapten Jonas Svantesson i ett pressmeddelande.

I Sveriges grupp finns förutom Portugal även Slovakien och Spanien. Nästa omgång, där alla återigen möter alla i gruppen, spelas nästa helg i Portugal.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons