Annons
Nyheter

Upplagt för kryss i stekhet omstart?

Både Djurgården och Örebro kryssade sig in i uppehållet. Frågan är om något av lagen kommer ut som vinnare när fotbollsallsvenskan drar igång igen i den stekheta sommarvärmen. Djurgården inledde säsongen svagt med bara en poäng på de första tre matcherna.(TT)
Publicerad 4 juli 2015

Djurgården inledde säsongen svagt med bara en poäng på de första tre matcherna. Men därefter vaknade laget - och främst anfallsvärvningen Nyasha Mushekwi.

På de tio matcher som följde vann Djurgården först sex matcher och kryssade därefter i fyra - och gick på sommarledighet som tabellfemma, bara fyra poäng bakom tvåan Elfsborg.

Annons

Mushekwi? Han toppar skytteligan med tio fullträffar och är redan en kulthjälte i Djurgården.

Även Örebro gick på ledighet med positiva känslor. Men initialt såg det tungt ut för fjolårets succélag. Efter att ha varit höstens lag och slutat sexa målades ÖSK ut som en outsider till att ta SM-guld.

Spelade upp sig

Det började med åtta raka matcher utan seger. Men två raka segrar följdes av tre kryss och när allsvenskan startar om är Örebro på kvalplats.

"De var ju i ett väldigt bra slag då och hade en sådan förlustfri rad som vi har haft nu på sistone. Jag tror att de vann ännu fler matcher än vi faktiskt, så att det finns kvalitet och kapacitet i laget råder det inget tvivel om. ÖSK slutade sexa i fjol och tippades ju som en outsider i toppstriden i år också. Men de fick en dålig start, som man kan få i allsvenskan eftersom det är så jämnt mellan lagen. Sedan fick de ordning på det och har ju varit betydligt svårare att slå på slutet när de börjat hitta rätt. Så vi förväntar oss en jämn och spännande match som alltid i allsvenskan", säger Djurgårdens tränare Pelle Olsson till klubbens webbplats.

Faltsetas avstängd

Djurgården får klara sig utan avstängde mittfältaren Alexander Faltsetas, vilket innebär att Kerim Mrabti, som mest har spelat yttermittfältare eller anfallare, tar plats centralt tillsammans med Kevin Walker.

I Örebro saknas sedan tidigare skadade stjärnanfallaren Alhassan "Crespo" Kamara. Även mittfältaren Sam Mensah, som strax efter en träningsmatch mot Sundsvall under sommaruppehållet tvingades föras till sjukhus med bröstsmärtor, saknas.

Däremot är mittfältaren Ahmed Yasin, som tidigare i veckan blev klar för en övergång till danska Århus efter säsongen, med i Örebros startelva.

Före matchen, i den stekheta sommarvärmen på Tele2 Arena, kommer U21-EM-mästarna Simon Tibbling (tidigare Djurgården) och Jacob Rinne (reservmålvakt i både EM och Örebro) att hyllas.

Annons

Startelvorna, så som de är presenterade:

Djurgården (4-4-2): Kenneth Høie - Tim Björkström, Emil Bergström, Omar Colley, Jesper Arvidsson - Haris Radetinac, Kerim Mrabti, Kevin Walker, Daniel Berntsen - Sam Johnson, Nyasha Mushekwi.

Örebro (4-4-2): Oscar Jansson - Daniel Björnquist, Erik Moberg, Eidur Sigurbjörnsson, Logi Valgardsson - Ahmed Yasin, Daniel Nordmark, Robert Åhman Persson, Daniel Gustavsson - Marcus Pode, Nordin Gerzic.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons