Annons
Nyheter

USA:s spelare hyllar Gustavsson

Hur det än går mellan Sverige och USA i fotbolls-VM kommer minst en svensk att jubla. På USA:s bänk sitter assisterande förbundskaptenen Tony Gustavsson - som hyllas av spelarna inför rivalmötet. - Han är definitivt den bästa tränaren jag har haft, säger Meghan Klingenberg.(TT)
Publicerad 12 juni 2015

Banden mellan det svenska och det amerikanska landslaget är många. Förutom det faktum att flera amerikanska spelare har spelat i Sverige, och vice versa, så finns det starka kopplingar på ledarnivå.

Pia Sundhages tid som förbundskapten för USA har knappast undgått någon, och nu finns dessutom den tidigare Tyresötränaren Tony Gustavsson i den amerikanska ledarstaben.

””
Annons

Inför matchen har hon skickat ett sms till sin tidigare lagkamrat Caroline Seger och frågat om de två kan byta tröjor efter matchen.

””

Som schackparti

Både hon och anfallaren Christen Press framhåller hur mycket just Tony Gustavsson har betytt för deras karriärer.

””
””

"Tony är fantastisk"

Flera av spelarna i det amerikanska laget lyfte själva fram Tony Gustavsson som en kandidat efter att den tidigare förbundskaptenen Tom Sermanni fått sparken för ett drygt år sedan. Men jobbet gick till den tidigare assisterande förbundskaptenen Jill Ellis, som i stället valde att anställa Gustavsson som en assisterande.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons