Annons
Nyheter

Valverde borta ur Tour de France

Brittiska Team Sky-cyklisterna Geraint Thomas och Chris Froome fick en drömstart på årets Tour de France genom att bli etta och sexa på den inledande tempoetappen. För spanjoren Alejandro Valverde slutade dagen med ett otäckt fall och en spräckt knäskål som tvingar honom att bryta tävlingen.(TT)
Publicerad 1 juli 2017

I ett regnigt och grådisigt Düsseldorf försvann en av favoriterna direkt när årets Tour de France inleddes med en tempoetapp. Alejandro Valverde, 37, som var trea för två år sedan, halkade omkull i en kurva på den 14 kilometer långa men smala etappen och for in i kravallstaketen.

Spanjoren hade mycket ont i benen och bara minuter senare kom beskedet från hans stall Movistar att han måste bryta årets tour.

Annons

Det är också ett tungt besked för lagkamraten Nairo Quintana, tvåa i Tour de France både 2013 och 2015. Colombianen tappar ett viktigt stöd i sin jakt på slutsegern, speciellt på bergsetapperna.

Etappen vanns av britten Geraint Thomas på 16.04 och han får dra på sig den gula ledartröjan när cyklisterna ska ta sig från Düsseldorf till Liège under söndagen.

De två senaste årens segrare Chris Froome, som även vann 2013, var sexa, tolv sekunder bakom landsmannen.

””
””

Quintana är 36 sekunder bakom Froome och tvåfaldige vinnaren Alberto Contador, Spanien, är 42 bakom britten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons