Annons
Nyheter

Vänsterfotad Andersson redo för EM

Medan stjärnorna trängs centralt är kanterna lite mer anonyma i det svenska fotbollslandslaget. Det senaste året ser Jonna Andersson ut att ha smugit till sig en startplats i sommarens EM. - Det är jättekul att få förtroende, men jag tar inte någonting för givet, säger vänsterbacken.(TT)
Publicerad 10 juni 2017

I damallsvenskan har 24-åriga Jonna Andersson varit etablerad i flera år. Men i landslagsammanhang är hon fortfarande ganska ny. Debuten skedde mot Skottland i januari 2016, efter att hon blivit blixtinkallad till lägret på grund av skada på en annan spelare. Sedan dess har hon varit med på samtliga landslagssamlingar, var bland annat med och tog silver på OS i Rio de Janeiro, och har på slutet fått mer och mer speltid.

Under 2017 har Linköpingsspelaren startat samtliga landskamper som vänsterback, även om rubrikerna som oftast handlat om etablerade namn som Caroline Seger, Nilla Fischer och Hedvig Lindahl.

Annons

"Kommer spela mycket"

””
””

Förbundskaptenen Pia Sundhage är tydlig med att Jonna Andersson är ett av förstavalen i backlinjen, till vänster om givna mittbacksduon Linda Sembrant och Nilla Fischer.

””

Fortsatt i topp

Jonna Andersson kom till Linköping och debuterade i allsvenskan redan som 16-åring guldåret 2009. De första åren fick hon mest nöja sig med inhopp, men sedan 2013 har hon varit ordinarie och var med och vann guld igen i fjol.

Efter åtta spelade omgångar toppar Linköping även årets tabell, trots att nästan hälften av truppen är ny jämfört med förra året.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons