Annons
Nyheter

Väntade förgäves på "Mr X"

IFK Göteborgs supportrar väntade och väntade och väntade, men någon "Mr X" kom aldrig. Sportchefen Mats Gren har varit pressad, ifrågasatt och stundtals hånad under vintern och våren. Nu sitter han bara nöjd i båten. - Det var media som blåste upp det där, säger Gren om den fruktlösa "Mr X"-jakten.(TT)
Publicerad 1 april 2015

IFK Göteborg bestämde sig tidigt för att man behövde en kreativ och kvalitativ innermittfältare. Det tilltänkta stjärnförvärvet, som var färdigmallat men inte namngivet, döptes då till "Mr X" av såväl supportrar som journalister.

Sportchefen Mats Gren var öppenhjärtigt ärlig i processen, svarade rakt på frågor och erkände att han fått nej på nej på nej.

Annons

För dyrt och svårt

Lilleströms unge Marius Lundemo var för dyr, Bologna-proffset Erik Friberg valde danska Esbjerg och den kamerunske stjärnan Jean Makoun - med VM- och Premier League-meriter - gick inte att lösa från franska Rennes.

””

Nej, det blev ingen innermittfältare; till sist nöjde sig fjolårets allsvenska tvåa IFK Göteborg med en skadedrabbad norsk mittback i Thomas Rogne.

””

TT: Har du känt en press på dig att få in en "Mr X" under vintern?

””

Behöll skyttekungen

Det blev ingen stjärnvärvning till innermittfältet, men Mats Grens vinter var inte helt fri från framgångar. Fjolårets skyttekung Lasse Vibe - 23 mål i allsvenskan - valde att stanna i IFK Göteborg, trots att han hade engelska klubbar efter sig och ett lukrativt anbud från Kina på bordet.

””

Samtidigt gick IFK Göteborg back med 10 miljoner kronor under 2014, så Vibe-budet från Kina hade varit välbehövliga kronor i klubbkassan.

””

"Alltid nå topp-tre"

Mikael Stahre tog, efter en väldigt stark höst, IFK Göteborg till en andraplats i fjolårets allsvenska, bakom suveräna Champions League-laget Malmö FF.

För det belönades Stahre med - sparken.

Annons

Pressen torde därför vara stor på efterträdaren Jörgen Lennartsson, men Mats Gren tonar ner förväntningarna.

””

Han fortsätter:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons