Växjö starkare än Frölunda

Växjö vann den tredje semifinalen mot Frölunda med 4-2, och leder därmed matchserien 2-1. Avgörandet kom i tredje perioden, då Växjö tog ledningen med 3-1 och sedan 4-2. Lagens möte i Växjö i tisdags blev en maratonrysare.(TT)
Publicerad 2 april 2015
Växjö vann den tredje semifinalen mot Frölunda med 4-2, och leder därmed matchserien 2-1. Avgörandet kom i tredje perioden, då Växjö tog ledningen med 3-1 och sedan 4-2. Lagens möte i Växjö i tisdags blev en maratonrysare. Avgörandet kom inte förrän i s

Lagens möte i Växjö i tisdags blev en maratonrysare. Avgörandet kom inte förrän i sjätte perioden, då ett skott från Växjös Tuomas Kiiskinen letade sig in efter sammanlagt 104 minuters speltid.

I torsdagens match fick Frölunda tillbaka forwardsduon Andreas Johnson och Robin Figren från skador, men fick istället spela utan Ryan Lasch, som skadades i tisdags, och Anton Axelsson.

Växjö var bäst i första perioden och gjorde 1-0 efter 14.26, strax efter en Frölundautvisning. Rhett Rhakshani fick gott om tid att ta hand om en målvaktsretur efter ett skott från Eric Martinsson.

Mål ur dålig vinkel

20-årige Andreas Johnson var Frölundas bäste målskytt i ligaspelet, med 22 mål. Nu var han tillbaka från en knäskada under kvartsfinalserien mot Luleå. Efter 4.04 i andra perioden dundrade Johnson in 1-1 med ett slagskott ur dålig vinkel, som Växjös målvakt Cristopher Nihlstorp kanske borde tagit.

Lagen fortsatte att växelvis koppla grepp och skapa chanser, till synes utan seghet i benen från den utdragna bataljen i tisdags.

Tredje perioden blev dramatisk. Noah Welch sköt 2-1 för Växjö i powerplay efter 48 sekunder. Robert Rosén styrde in 3-1 på ett nytt skott från Welch efter 4.07. Rosén höll klubban ganska högt, men målet godkändes efter videobedömning.

Kontring efter slarv

Max Görtz gav Frölunda hopp med sin reducering efter 5.39, också i powerplay. Men så kom 4-2 efter 12.04, när lagen hade varsin spelare utvisad. Frölundas Mathis Olimb slarvade bort pucken vid offensiv blå linje och Erik Josefsson gjorde mål i Växjös kontring.

Efter det målet blev Frölundas målvakt Lasse Johansson utbytt mot Linus Fernström.

Semifinalserien fortsätter i Växjö på påskafton.