Annons
Nyheter

Växjö-bas riskerar samhällstjänst

Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson står åtalad för två fall av misshandel i Växjö tingsrätt. Åklagaren yrkar på villkorlig dom och samhällstjänst för Evertsson. Bakgrunden till åtalet är händelser vid Växjö Lakers firande av SM-guldet i ishockey förra våren.(TT)
Publicerad 2 februari 2016

Bakgrunden till åtalet är händelser vid Växjö Lakers firande av SM-guldet i ishockey förra våren. Evertsson hamnade i ett slagsmål med ett några unga män i centrala Växjö.

Versionerna om vad som hände går isär.

Annons

De inblandade männen hävdar att Evertsson var den som attackerade, medan Evertsson påstår att han agerade i självförsvar.

Ett videoklipp, med delar av slagsmålet mellan Henrik Evertsson och målsägandena, spelades upp av åklagaren.

"Jag tar tag i hans skjorta för att värja mig. Han puttas mot mig och målsägande 2. Sedan går hans skjorta sönder och han tar två steg bak. En knapp går sönder på skjortan. Han sliter av sig skjortan, ställer sig i gard och börjar hoppa runt. Jag blev chockad", berättade en av de målsägande enligt P4 Kronoberg.

De båda målsägande nekar till att ha använt våld mot Evertsson.

Evertssons version är att det var de båda målsägandena som startade bråket och att han försökte freda sig och sin sambo i slagsmålet som följde.

Dom meddelas den 16 februari.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons