Annons
Nyheter

Vieira tar över Nice

Den förre franske landslagsmannen Patrick Vieira tar över som tränare i fotbollsklubben Nice. 41-åringen lämnar därmed sitt uppdrag i New York City FC i MLS. "Det var ett otroligt svårt beslut för mig och min familj att lämna New York.(TT)
Publicerad 11 juni 2018

Den förre franske landslagsmannen Patrick Vieira tar över som tränare i fotbollsklubben Nice. 41-åringen lämnar därmed sitt uppdrag i New York City FC i MLS.

"Det var ett otroligt svårt beslut för mig och min familj att lämna New York. Våra passionerade fans gjorde perioden till något av det mest speciella jag har upplevt inom fotbollen", säger Vieira till den amerikanska klubbens webbplats.

Annons

Vieira vann VM-guld med Frankrike som spelare 1998 och inledde sin tränarkarriär i Manchester Citys ungdomsakademi. Han har skrivit på för tre år och ersätter Lucien Favre som den gångna säsongen ledde Nice till åttonde plats i ligan.

New York City, där man hittar Anton Tinnerholm till vardags, ersätter fransmannen med Domenec Torrent.

Torrent, tränaren Pep Guardiolas högra hand i elva år, lämnar nu sitt uppdrag som assisterande tränare för Manchester City, för att i stället leda MLS-klubben.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons