Annons
Nyheter

Wozniacki pressades: "Är i bra form"

Danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki pressades till tre set i den första omgången i Wimbledon. 42-rankade ungerskan Timea Babos besegrades med 6-4, 4-6, 6-1 först efter en timme och 42 minuters spel. - Jag känner mig i bra form, säger världssexan Wozniacki som aldrig vunnit en grand slam-titel.(TT)
Publicerad 4 juli 2017

Vid den här tiden i fjol var 26-åriga Carolina Wozniacki långt ifrån toppformen.

Danskan gick in i Wimbledon som oseedad och på 45:e plats på världsrankningen. Det blev respass direkt i den första omgången mot Svetlana Kuznetsova, Ryssland.

Annons

"Kämpade"

I den första omgången av årets upplaga av den prestigefulla grand slam-turneringen gick det bättre.

Men femteseedade och sjätterankade Wozniacki imponerade inte i sin 6-4, 4-6, 6-1-seger mot 42-rankade Timea Babos, Ungern.

””
””

17-rankad utslagen

Tyska världsettan Angelique Kerber fick äran att inleda tisdagens spel trots att hon föll i finalen förra året. Förklaringen är förstås att amerikanskan Serena Williams, som vann i fjol, är mammaledig.

I Franska mästerskapen förlorade Kerber i första omgången, som den första toppseedade spelaren under den professionella eran. Det gick bättre i Wimbledon. Kerber avancerade till andra omgången via 6-4, 6-4 mot 247-rankade amerikanskan Irina Falconi och möter 88-rankade Kirsten Flipkens, Belgien, i nästa runda.

Den största skrällen på damsidan under tisdagen var att delas att 17-rankade Anastasia Pavljutjenkova, Ryssland, förlorade mot 166-rankade Arina Rodionova som är född i Ryssland men representerar Australien.

Rodionova förlorade första set men vände och vann på bana 17. Setsiffrorna skrevs till 3-6, 7-6 (8-6), 9-7 efter två timmar och 31 minuter spel. I den andra omgången väntar 130-rankade Zarina Diyas, Kazakstan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons