Annons
Nyheter

Mora vände två gånger

Mora är på vinnarspåret igen. Seger hemma med 4-3 över Djurgården fick dalalagets matchvinnare Mathias Bromé att jubla extra och lyfta fram den enkla lösningen, som bröt måltorkan: - Vi var mer framför kassen och verkligen ville göra mål. Mora har haft en jobbig avslutning på den så viktiga hockeymånaden november.(TT)
Publicerad 2 december 2017

Mora har haft en jobbig avslutning på den så viktiga hockeymånaden november. Laget kom till lördagens match mot ett formstarkt Djurgården med tre raka förluster och bara ett producerat mål på dessa matcher. Samtidigt började de andra bottenlagen visa formen.

Därför blev segern mot Djurgården så viktig för Mora, som fick andrum i bottenstriden.

””
Annons

Men han var desto gladare över att laget nu bröt måltorkan:

””

Dramatik

Det blev en dramatisk och svängig match där Mora avgjorde i andra perioden sedan laget två gånger rest sig från målmässiga underlägen.

Efter 4.06 kvitterade Mathias Bromé till 2-2.

Djurgården svarade med att ta ledningen med 3-2 genom David Bernhardt. Mora såg då skakat ut, men så kom lagets två gyllene minuter i slutet av perioden.

Matt Bailey kvitterade till 3-3 efter 16.51 och 1.56 senare gjorde Robin Johansson segermålet. Mathias Bromé fick assistpoäng på båda.

I den sista perioden spelade nämligen Mora klokt och kunde skickligt neutralisera Djurgårdens mer desperata, men ofta tanklösa, jakt på kvittering.

””
””

"För skvättiga"

Robert Ohlsson, tränare i Djurgården, erkänner att det inte är bra för hans lag att två gånger i samma match tappa målmässiga övertag:

””

Robert Ohlsson fortsätter:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons