Annons
Nyheter

Vitrysk seger i EM-maraton

Trots näsblod i början av loppet och felspringning på slutet lyckades vitryskan Volha Mazuronak vinna maratonloppet i EM i Berlin. Mikaela Larsson kom på 17:e plats efter att ha sänkt sitt personbästa med över tre minuter.(TT)
Publicerad 12 augusti 2018

Efter tio kilometer var Volha Mazuronaks ansikte helt blodigt och hon tvingades skölja av det och stoppa bomullstussar och papper i näsan för att stoppa blodflödet. Trots det kunde hon vinna på tiden 2.26.22.

Tvåa i mål var fransyskan Clémence Calvin som sprang sitt första maratonlopp, normalt är det 10 000 meter som gäller för henne, och trea blev Eva Vrabcova-Nyvltova som fram till 2016 fokuserade på skidåkning.

Annons

Mikaela Larsson, som vann Stockholm Marathon i början av juni, var mycket glad efter att ha sprungit i mål på 2.35.06, ett personligt rekord med tre minuter och 35 sekunder.

””
””
””

Hon blev lika överraskad över placeringen (17:e) i sitt allra första mästerskapslopp.

””

Hanna Lindholm blev 22:a och Malin Starfelt 32:a och den svenska trion slutade sexa i Europacupen som ingick i tävlingen. Cecilia Norrbom bröt.

Den ende svenske deltagaren i herrarnas tävling, Mikael Ekvall, bröt. Vann gjorde Koen Naert, Belgien, på 2.09.51, vilket var mästerskapsrekord.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons