Annons
Nyheter

VM-ambitionen: Bättre än senast

Med sim-SM i backspegeln har förbundskapten Ulrika Sandmark goda medaljförhoppningar inför VM i Budapest. - Sarah Sjöström har chans på fyra individuella, säger hon. De regerande världsmästarna Sarah Sjöström och Jennie Johannson strök sig från tävlingarna under sista dagen på SM i Borås.(TT)
Publicerad 4 juli 2017

De regerande världsmästarna Sarah Sjöström och Jennie Johannson strök sig från tävlingarna under sista dagen på SM i Borås.

De hade redan fått beskeden de ville ha inför VM.

Annons

Förbundskapten Ulrika Sandmark är heller inte orolig. Hon är nöjd med vad hon sett, VM-simmarna har levererat. Med en världsstjärna som Sarah Sjöström i laget är hon trygg och har stora förhoppningar inför mästerskapet.

””

Förbundskaptenen vill inte tala om hur många medaljer Sverige ska ta när VM avgörs i Budapest, Ungern, i slutet av månaden.

"Jennie ser stark ut"

””

Då tog Sverige sex medaljer, varav tre guld (Sarah Sjöström 50 och 100 meter fjärilsim och Jennie Johansson 50 m bröstsim).

””

Bakom världsstjärnan Sarah Sjöström finns flera som kan prestera på topp. Både Michelle Coleman och Jennie Johansson är på mästerskapet för att slåss bland de främsta.

””

Flera finalchanser

Sverige har dessutom flera finalchanser: lagkappslagen på dam- och herrsidan samt bröstsimmarna Erik Persson (100 och 200 meter) och Johannes Skagius (50 och 100).

Med i VM-truppen är också Victor Johansson från Jönköping. 19-åringen ska simma fyra distanser men satsar själv mest på de långa distanserna, 800 och 1 500 meter.

””

VM i simning avgörs 23-30 juli i Budapest, Ungern.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons