Annons
Nyheter

Woods: "Förhoppningsvis kan jag gå hela vägen"

Ingen majorseger på 10 år. Då var Tiger Woods nära i British Open - men föll och slutade sexa. Nu vill renässansmannen gå hela vägen. - Formen är på väg uppåt, säger Woods inför årets sista major, PGA-mästerskapen, till The Guardian.(TT)
Publicerad 8 augusti 2018

Tiger Woods funderade på att sluta efter sina återkommande och allvarliga ryggbesvär. Nu är den 14-faldiga majorvinnaren helt plötsligt en som är med och nosar på stora titlar igen efter att ha fått lite av en pånyttfödelse under året.

I British Open var han länge med och slogs om segern, men tappade i slutet av rundan och fick se italienaren Francesco Molinari sticka ifrån och sedan lyfta "The Claret Jug".

””
Annons

Det har gått fem år sedan Woods vann en stor tävling senast - PGA-tourtävlingen i Akron, Ohio - och ännu längre tillbaka får man leta efter hans senaste majorseger - US Open 2008.

"Haft mina chanser"

Nu får han chansen att bryta den långa segertorkan i årets sista major - PGA-mästerskapet - som avgörs på Bellerive i St Louis. Han har vunnit majorn vid fyra tillfällen: 1999, 2000, 2006 och 2007.

””

Mest gläds han åt att kunna spela kontinuerligt igen efter skadehelvetet.

””

"Acceptera att det är så"

Han kommer att gå de två inledande rundorna med två andra starka namn i fältet: nordirländaren Rory McIlroy och amerikanen Justin Thomas, som vann genrepet till majorn, världstourtävlingen i Akron, Ohio.

””

Längre fram i höst väntar också lagtävlingen Ryder Cup mellan Europa och USA strax utanför Paris. Dit åker 42-åringen som vice kapten - och kanske som en av kaptenen Jim Furyks fyra wildcards. Just nu ligger Woods på plats 20 i USA:s Ryder Cup-rankning och behöver därför förlita sig på en friplats om han ska få vara med och spela också.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons