Annons
Nyheter

Wozniacki vill vända trenden i Wimbledon

Danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki har aldrig vunnit en grand slam-turnering. Men i årets Wimbledon är den formstarka 26-åringen en av de stora utmanarna om damsingeltiteln när turneringen inleds på måndagen. Trots att hon hittills alltid misslyckats på det mytomspunna gräset.(TT)
Publicerad 2 juli 2017

Caroline Wozniacki tennisskarriär har gått upp, ner och upp igen.

26-åringen från Odense på den danska ön Fyn blev världsetta som 20-åring i oktober 2010.

Annons

Året därpå var Wozniacki segerrik på WTA-touren - vann sex titlar och tog sig till två ytterligare finaler - och var även världsetta från februari 2011 till januari 2012.

Sedan började problemen: tränarbyten, skador och ett uppmärksammat förhållande med dåvarande världsettan i golf, nordirländaren Rory McIlroy, som slutade i en bruten förlovning.

Rankad 74 i augusti

En fotledsskada våren 2016 saboterade fjolåret.

Efter att ha åkt ut i den första rundan i Connecticut Open i augusti - mot blivande Franska mästerskapen-segraren Julia Ostapenko, Lettland, - så halkade Wozniacki ned till 74:e plats på världsrankningen, hennes lägsta notering på nio år.

””

Sedan augusti har danskans form gått snabbt uppåt. Som oseedad tog hon sig till semifinal i US Open i september, veckan efter fiaskot i Connecticut.

"Bra att jag var skadad"

Hon avslutade 2016 som 19:e rankad och har i år lyft ytterligare på rankningen, till sjätte plats för närvarande.

””

För en månad sedan var Wozniacki i kvartsfinal på gruset i Franska mästerskapen där skrällmästaren Ostapenko var för stark.

Totalt har Wozniacki tagit sig till fyra tourfinaler under året, men förlorat alla. I den Wimbledonförberedande turneringen i Eastbourne blev det 4-6, 4-6 mot Karolina Pliskova, Tjeckien, i lördagens final.

””
Annons

Revanschssug

I gravida Wimbledonmästaren Serena Williams, USA, frånvaro så är årets damsingelturnering på gräset strax utanför London vidöppen.

Wozniacki - som i fjolårets upplaga slogs ut redan i första omgången - är en av de formstarkaste spelarna. Men har aldrig tagit sig längre än åttondelsfinal i sina nio tidigare försök på det mytomspunna gräset.

Det återstår att se om hon kan vända den negativa Wimbledon-trenden, och se till att årets femte WTA-final blir på en av de allra finaste av tennisbanor, centrecourten i Wimbledon.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons