Annons
Nyheter

WTCC-mästaren Björk utan bil

Racingserien WTCC byter reglemente till nästa år. Då står den regerande världsmästaren, Thed Björk, utan bil. - Har vi ingen bil direkt så får jag vänta till det finns en. Jag känner ingen stress, säger Björk. Inför säsongen 2017 försvann Volvo från STCC.(TT)
Publicerad 8 december 2017

Inför säsongen 2017 försvann Volvo från STCC. Skälet var att serien gick över till det så kallade TCR-reglementet och någon TCR-bil tillverkar inte Volvo.

Nu går WTCC samma väg. Från säsongen 2018 är det TCR-bilar som gäller och namnet på serien ändras från WTCC till WTCR samtidigt som de förlorar sin världsmästarstatus och blir en cup. Möjligheten för Thed Björk att försvara sitt mästerskap ser därmed ut att försvinna.

Annons

Öppnar dörrar för Polestar

"TCR-reglementet är jättebra och det är ett bra beslut att byta till det med WTCR. Detta öppnar väldigt många dörrar för oss i framtiden" säger Alexander Murdzevski Schedvin, motorsportchef på Polestar, Volvo prestandamärke, i ett uttalande.

Men vad det innebär i praktiken återstår att se. Polestar utlovar mer information första kvartalet 2018 med besked om när teamet skall vara tillbaka på banan. Något utvecklingsarbete av en TCR-bil har inte skett under 2017. Och fram till säsongsstarten 2018 i WTCR är tiden knapp.

Men det spekuleras redan om Polestars planer. Hemsidan Touringcartimes.com, som står Polestar nära, skriver att Volvo kommer att lansera en TCR-bil under 2018 och att "diskussioner i depån förra veckan i Qatar vid WTCC-finalen bekräftade att Volvo redan arbetar på en TCR-specifikationsbil."

Återkomst till STCC

Tanken på att Volvo ska utveckla en TCR-bil öppnar också möjligheten för Volvo att återkomma till STCC. Det skulle också kunna innebära att prins Carl-Philip igen kan ta steget upp i den svenska kungaklassen.

””

Och STCC står med vidöppna armar om Volvo kan ställa bilar på banan.

””

Och den regerande STCC-mästaren Robert Dahlgren räds inte konkurrensen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons