Annons
Nyheter

Ibrahimovic lämnar Paris SG

Zlatan Ibrahimovic lämnar Paris Saint-Germain - men kommer att återvända till klubben i en ledarroll. "Det här är inte ett farväl, bara ett au revoir", säger Ibrahimovic.(TT)
Publicerad 13 maj 2016

"Efter förhandlingar mellan Paris Saint-Germain och Zlatan Ibrahimovics agent, har klubben och dess spelare gemensamt beslutat att inte förnya kontraktet mellan parterna som går ut den 30 juni 2016", skriver PSG på sin sajt.

PSG skriver också att parterna är överens om att när Ibrahimovic avslutat sin aktiva karriär ska han återvända till klubben i en "ledande befattning". Det säger även Ibrahimovic själv i sin avslutningsfras på PSG:s sajt:

Annons

"Jag är väldigt stolt över de senaste fyra åren. Jag älskade varje dag jag varit här. Paris Saint-Germain har blivit en stjärnklubb i världen och jag har spelat en nyckelroll för att föra den framåt. Nu är rätt tid för mig att byta spår. Jag vill tacka mina lagkamrater, ledarna och alla människor i klubben. Mitt hjärta är hos fansen. De var enastående från den första dagen jag kom hit. De är de bästa fansen i Frankrike. Det här är inte ett farväl, bara ett au revoir. Jag kom som en kung, jag lämnar som en legendar, men jag kommer tillbaka."

Välkommen tillbaka

PSG:s ordförande Nasser al-Khelaifi tackar Ibrahimovic för hans fyra år i klubben och välkomnar honom tillbaka:

"Ibra är verkligen en stor man på och utanför planen. Med sin otroliga talang och karisma har han erövrat parisarnas hjärtan och mer därtill... Jag är mycket stolt över att ha välkomnat Ibra till Paris och nu ser jag fram mot att arbeta med honom i klubben igen när han avslutar sin karriär. Han kommer alltid att ha ett hem hos Paris Saint-Germain."

Den svenske anfallsstjärnans framtid har varit Fotbollssveriges intensivaste och mest ovissa följetong under våren.

Öppnat för Premier League

Ibrahimovic sade själv i samband med den senaste landskampen mot Tjeckien i mars att han kanske inte blir kvar i Paris-klubben. Samtidigt öppnade han för spel i Premier League.

Därefter har det bland annat spekulerats i att Manchester United kan bli hans nästa klubbadress. Men även andra klubbar i Premier League, Serie A, Kina och amerikanska MLS har det ryktats om. Så sent som natten mot fredagen twittrade en italiensk reporter att den 34-årige svensken med 90 procents sannolikhet spelar för MLS-klubben Los Angeles Galaxy nästa säsong.

Ännu återstår två matcher i PSG för Ibrahimovic.

På lördagen spelar PSG säsongens sista ligamatch, hemma mot Nantes.

Annons

PSG skriver också att Ibrahimovic har ambitionen att vinna cupfinalen med PSG nästa lördag, 21 maj.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons