Annons
Nyheter

15 döda i olaglig fyrverkerifabrik

Vid en explosion i en illegal fyrverkerifabrik i Hebei-provinsen i norra Kina har 15 personer dödats och tiotals skadats, enligt statligt kontrollerade medier.(TT)
Publicerad 12 juli 2015
Vid en explosion i en illegal fyrverkerifabrik i Hebei-provinsen i norra Kina har 15 personer dödats och tiotals skadats, enligt statligt kontrollerade medier. Det var fabrikens lager som for i luften och fönster på en kilometers avstånd krossades vid e

Vid en explosion i en illegal fyrverkerifabrik i Hebei-provinsen i norra Kina har 15 personer dödats och tiotals skadats, enligt statligt kontrollerade medier.

Det var fabrikens lager som for i luften och fönster på en kilometers avstånd krossades vid explosionen på söndagsmorgonen, rapporterar nyhetsbyrån Nya Kina. Blodfläckar kunde också ses vid ingången till en klädfabrik som ligger i närheten.

Annons

Ännu på kvällen sågs tunga räddningsmaskiner föras mot platsen för explosionen.

Fyrverkerier är en kinesisk paradgren men säkerheten vid användning, tillverkning och transporter är ofta mycket bristfällig. Varje år inträffar mängder av olyckor vid hantering av fyrverkeripjäser i landet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons