Annons
Nyheter

60 döda i indisk översvämning

Minst 60 personer har mist livet och nära två miljoner har fått överge sina hem till följd av kraftiga översvämningar i nordöstra Indien.(TT)
Publicerad 13 juli 2017

Skyfallet av monsunregn är nu inne på sin tredje vecka och Brahmaputrafloden, som strömmar från Kina ner till Indien och sedan genom Bangladesh, har översvämmats och brutit sina banker. Över 2 500 byar i delstaten Assam har översvämmat och minst 45 personer har bekräftats döda. I den närliggande delstaten Arunachal Pradesh har minst 14 människor dödats efter att en lerflod svept genom en by.

Premiärminister Narendra Modi har uttryckt bestörtning över katastrofen och de tusentals människor som nu söker skydd i över 300 flyktingläger. För att stoppa sjukdomsutbredningen till följd av katastrofen har myndigheterna utfärdat en "maximal hälsovarning".

Annons

Insatser pågår också för att hjälpa noshörningarna och andra vilda djur sedan nationalparken Kaziranga översvämmats. Parken, som finns med på Unescos världsarvslista, är också hem för världens största koncentration av Indisk pansarnoshörning. Mer än 90 procent av parken står under vatten, enligt myndigheterna.

Floder svämmar regelbundet över, med dödliga konsekvenser, under monsunsäsongen som sträcker sig mellan juni till september.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons