Annons
Nyheter

43 domar för tiggeri i Danmark

De senaste fem åren har det avkunnats 43 domar om tiggeri i danska rättssalar, visar en genomgång som Danmarks riksåklagare har gjort för Avisen. dk. Mellan åren 2012 och 2016 har det kommit 34 villkorliga domar och nio domar där den tilltalade i de flesta fallen fick ett ovillkorligt fängelsestraff.(TT)
Publicerad 3 juli 2017

De senaste fem åren har det avkunnats 43 domar om tiggeri i danska rättssalar, visar en genomgång som Danmarks riksåklagare har gjort för Avisen.dk.

Mellan åren 2012 och 2016 har det kommit 34 villkorliga domar och nio domar där den tilltalade i de flesta fallen fick ett ovillkorligt fängelsestraff. Under samma period har nio tiggare fått böter. De fem första månaderna i år har det utdömts en villkorlig dom, och en tiggare har blivit bötfälld.

Annons

Nyligen beslutade en majoritet i Folketinget att skärpa minimistraffet för att tigga på landets gator. Tiggare ska kunna dömas till två veckors ovillkorligt fängelsestraff om det rör sig om "otrygghetsskapande" tiggeri. Tidigare låg minimistraffet på sju dagars fängelse.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons