Annons
Nyheter

Abdeslams medhjälpare åtalas i Belgien

En domare i Belgien har väckt ännu ett åtal mot Soufien Ayari som nyligen dömdes till 20 års fängelse för att han skjutit mot poliser tillsammans med Salah Abdeslam, som misstänks för inblandning i attentaten i Paris i november 2015.(TT)
Publicerad 1 juni 2018

En domare i Belgien har väckt ännu ett åtal mot Soufien Ayari som nyligen dömdes till 20 års fängelse för att han skjutit mot poliser tillsammans med Salah Abdeslam, som misstänks för inblandning i attentaten i Paris i november 2015.

Skottlossningen inträffade några dagar före bombattentaten i Bryssel och Zaventems internationella flygplats den 22 mars 2016, i samband med att Ayari och Abdeslam skulle gripas. Fyra poliser skadades.

Annons

Den 24-årige tunisiske medborgaren Soufien Ayari, som hålls i fängelse i Belgien, anklagas för att "ha medverkat i en terrororganisation", enligt den federala åklagarmyndigheten. Den franske medborgaren Salah Abdeslam, 28, hålls i ett franskt fängelse i väntan på en separat rättegång om sin inblandning i attackerna i Paris där 130 människor dödades.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons