Annons
Nyheter

Italienska affärsmän gripna i Slovakien

Slovakisk polis har gripit flera italienska affärsmän i landet. De finns med i journalisten Ján Kuciaks granskning om länkar mellan slovakiska politiker och affärsmän med misstänkta band till syditalienska maffian 'Ndranghetan. Den 27-årige Kuciak, som arbetade för sajten aktuality.(TT)
Publicerad 1 mars 2018

Den 27-årige Kuciak, som arbetade för sajten aktuality.sk, mördades i helgen tillsammans med sin partner i Velká Maca, öster om huvudstaden Bratislava.

Polischefen Tibor Gaspar säger nu att sju personer som frihetsberövats i den östra staden Michalovce har "nämnts" i Kuciaks "italienska spår".

Annons

En kollega till Kuciak har sagt att granskningen rör bedrägeri med EU-pengar som gått till italienska medborgare i Slovakien.

Åklagaren Nicola Gratteri i italienska Kalabrien, där 'Ndranghetan verkar, säger till medier att det är "troligt" att maffian ligger bakom morden.

””

De gripna affärsmännen ska enligt uppgift ha kopplingar ändå upp i premiärminister Robert Ficos regeringskrets, där två personer redan tvingats avgå medan kulturministern avgått i protest.

En irriterad Fico har påpekat att han utfäst en belöning på en miljon euro (motsvarande nära 10,1 miljoner kronor) för information som leder till att de skyldiga grips.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons