Annons
Nyheter

Åklagare vill dubbla prinsessgemålens straff

Spanska kungens svåger, Iñaki Urdangarin, gift med prinsessan Cristina, riskerar ett långt fängelsestraff för korruption och förskingring. Spanska åklagare skakar nu liv i fallet genom att överklaga och yrka på mer än dubblerat fängelsestraff för den tidigare olympiske handbollsmedaljören Urdangarin.(TT)
Publicerad 3 juli 2017

Spanska kungens svåger, Iñaki Urdangarin, gift med prinsessan Cristina, riskerar ett långt fängelsestraff för korruption och förskingring. Spanska åklagare skakar nu liv i fallet genom att överklaga och yrka på mer än dubblerat fängelsestraff för den tidigare olympiske handbollsmedaljören Urdangarin.

Han dömdes i februari i år till sex år och tre månaders fängelse för skattefiffel, för att ha tillskansat sig miljontals euro från en stiftelse . Nu vill åklagarna att han ska dömas till 14 och ett halvt år, uppger en källa inom rättsväsendet.

Annons

Urdangarin själv har också överklagat domen. Under tiden har han varit på fri fot. Hans hustru prinsessan Cristina ställdes inför rätta för att ha hjälpt sin make att undkomma skatt, men hon friades från misstankar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons