Annons
Nyheter

Åklagare vill fängsla Perus expresident

Perus förre president Ollanta Humala och hans fru Nadine Heredia kan komma att fängslas i upp till 18 månader för att förhindra att de flyr landet medan ett korruptionsåtal förbereds mot dem, rapporterar den peruanska dagstidningen El Comercio.(TT)
Publicerad 12 juli 2017

Perus förre president Ollanta Humala och hans fru Nadine Heredia kan komma att fängslas i upp till 18 månader för att förhindra att de flyr landet medan ett korruptionsåtal förbereds mot dem, rapporterar den peruanska dagstidningen El Comercio.

Åklagaren Germán Juárez Atoche säger sig ha bevis för att paret olagligen tagit emot pengar från det brasilianska byggföretaget Odebrecht, och från den venezolanska regeringen, för att finansiera Humalas valkampanjer 2006 och 2011.

Annons

Expresidenten nekar till anklagelserna.

En domare ska senare under onsdagen avgöra om åklagarens begäran ska accepteras. I så fall blir Humala den andra före detta peruanska ledaren som står inför gripande sedan Odebrecht ifjol erkände att man mutat regeringsföreträdare i en rad latinamerikanska länder för att vinna stora byggkontrakt.

Men Alejandro Toledo, president mellan åren 2001 och 2006, har inte kunnat gripas då han vägrat lämna över sig själv till myndigheterna. Han tros befinna sig i USA.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons