Annons
Nyheter

Amerikansk militär inne i IS-fästet al-Raqqa

Amerikansk trupp och militära rådgivare är på plats inne i staden al-Raqqa i norra Syrien, uppger Ryan Dillon, talesperson för den USA-ledda koalitionen mot IS. De amerikanska specialstyrkorna ger stöd till den kurdisk-arabiska rebellalliansen SDF i kampen för att driva ut IS ur staden.(TT)
Publicerad 12 juli 2017

Amerikansk trupp och militära rådgivare är på plats inne i staden al-Raqqa i norra Syrien, uppger Ryan Dillon, talesperson för den USA-ledda koalitionen mot IS.

De amerikanska specialstyrkorna ger stöd till den kurdisk-arabiska rebellalliansen SDF i kampen för att driva ut IS ur staden. USA-styrkorna är inte direkt inblandade i striderna, men är närmare än vad de var i irakiska Mosul, där amerikanerna backade upp den irakiska militären, säger Dillon.

””
Annons

Operationen för att befria al-Raqqa, IS självutnämnda huvudstad, inleddes i november förra året och den 6 juni gick SDF-styrkorna in i staden. Över 190 000 människor i Raqqaprovinsen har tvingats lämna sin hem sedan i april, och upp till 50 000 är fast inne i staden enligt FN.

På onsdagen uppgav FN att man kunnat nå fram med matleveranser till internflyktingar i områden omkring al-Raqqa via vägar som öppnats efter att ha varit avskurna i tre år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons