Annons
Nyheter

Anfall mot hamnstad oroar FN

Ett militärt anfall mot den rebellkontrollerade hamnstaden al-Hudaydah i Jemen skulle få katastrofala humanitära effekter, varnar FN. Oron för attacker har växt sedan regeringsstyrkor, backade av en saudiledd koalition, har dragit sig närmare staden, som är den viktigaste inkörsporten för hjälpsändningar till Jemen.(TT)
Publicerad 8 juni 2018

Ett militärt anfall mot den rebellkontrollerade hamnstaden al-Hudaydah i Jemen skulle få katastrofala humanitära effekter, varnar FN. Oron för attacker har växt sedan regeringsstyrkor, backade av en saudiledd koalition, har dragit sig närmare staden, som är den viktigaste inkörsporten för hjälpsändningar till Jemen.

Närmare 600 000 människor bor i och runt hamnstaden. "I förlängningen är vi rädda att så många som 250 000 kan förlora allt, till och med sina liv", säger Lisa Grande, FN:s koordinator för humanitär hjälp, i ett uttalande.

Annons

FN har redan tidigare bedömt situationen i Jemen som en av världens största humanitära kriser. Mer än 22 miljoner är i stort behov av hjälp och 8,4 miljoner befinner sig på gränsen till svält.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons