Annons
Nyheter

Anhöriga misstror uppgifter om MH370

De vrakdelar som har hittats på ön Réunion tillhör det försvunna MH370. Uppgifterna väcker starka känslomässiga reaktioner hos passagerarnas anhöriga - bland annat ilska och misstro.(TT)
Publicerad 6 augusti 2015

Malaysias premiärminister Najib Razak har bekräftat att de vrakdelar som har hittats på ön Réunion i Indiska oceanen kommer från det försvunna flyget MH370.

Det har gått 17 månader sedan MH370 försvann spårlöst under en flygning från Kuala Lumpur till Peking. Ombord på planet fanns 239 personer, de flesta var kineser.

Annons

Oläkta sår

Trots premiärministerns uttalande om vrakdelarna vägrar många av de anhöriga fortfarande att tro att deras närstående är döda, enligt AFP.

””
””

De anhöriga har länge hoppats att fyndet kan bidra till att lösa gåtan om vad som egentligen hände med MH370. Men för många rev Najib Razaks bekräftande också upp oläkta sår och väckte både ilska och misstro.

"Motbjudande"

Sara Weeks, syster till den nya zeeländska passageraren Paul Weeks, välkomnade fyndet av vrakdelarna, men sade också att det var "ganska motbjudande" att hon fick höra bekräftandet från en reporter och inte från malaysiska myndigheter.

””

Den senaste utvecklingen i gåtans uppnystande väckte också alla smärtsamma minnen på nytt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons