Annons
Nyheter

Anklagar Turkiet för massaker

Selahattin Demirtas, partiledare för prokurdiska HDP, anklagar turkiska staten för att ha begått en massaker i staden Cizre. Anklagelserna kommer efter rapporter om att många civila fanns bland offren för en militäroperation som uppges inriktad mot kurdiska rebeller.(TT)
Publicerad 9 februari 2016

Selahattin Demirtas, partiledare för prokurdiska HDP, anklagar turkiska staten för att ha begått en massaker i staden Cizre. Anklagelserna kommer efter rapporter om att många civila fanns bland offren för en militäroperation som uppges inriktad mot kurdiska rebeller.

””

De senaste sex veckorna har det rått utegångsförbud i Cizre samtidigt som turkiska säkerhetsstyrkor genomfört en våldsam kampanj mot terrorstämplade PKK. Rapporter gör gällande att 60 personer, som sökt skydd i en källare i Cizre i över en vecka, dödades av säkerhetsstyrkorna.

Annons

Premiärminister Ahmet Davutoglu har avvisat anklagelserna om att civila fallit offer för militärräden, och hävdar att den turkiska staten enbart bekämpar "terrorister". Enligt Davutoglu var de flesta i källaren PKK-medlemmar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons