Annons
Nyheter

Bagdad skakas av nya bombdåd

Minst 14 personer har dödats i tre olika bombdåd i och omkring Iraks huvudstad Bagdad, enligt polis och sjukvårdare. Ytterligare ett 30-tal personer har skadats. Den dödligaste bomben detonerade i Saydiya i södra Bagdad, där elva människor dödades.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

Minst 14 personer har dödats i tre olika bombdåd i och omkring Iraks huvudstad Bagdad, enligt polis och sjukvårdare. Ytterligare ett 30-tal personer har skadats.

Den dödligaste bomben detonerade i Saydiya i södra Bagdad, där elva människor dödades. Några av de skadade var shiamuslimer som genomförde en årlig pilgrimsfärd genom staden för att ta sig till en helgedom tillägnad imamen Musa al-Kazim.

Annons

De två andra sprängladdningarna exploderade i Tarmiya, 2,5 mil norr om Bagdad och i Khalisa, en stad tre mil söder om huvudstaden.

Ingen har tagit på sig någon av attackerna men jihadistgruppen Islamiska staten (IS) tar med regelbundenhet på sig dåd riktade civila och säkerhetsstyrkor i Irak.

För ett decennium sedan skakades Bagdad dagligen av bombdåd, i dag är situationen bättre även om ett flertal attacker skett de senaste dagarna. I lördags dödades minst 19 personer i ett självmordsdåd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons