Annons
Nyheter

Billigare bussresor i värmen

Schweizarna kan under lördagen åka buss och tåg till ett rabatterat pris. De regionala myndigheterna har sänkt biljettpriset för att uppmuntra människor att lämna bilen hemma. Orsaken är att det ovanligt varma och soliga vädret som tillsammans med bilavgaserna lett till höga halter marknära ozon.(TT)
Publicerad 4 juli 2015
Schweizarna kan under lördagen åka buss och tåg till ett rabatterat pris. De regionala myndigheterna har sänkt biljettpriset för att uppmuntra människor att lämna bilen hemma. Orsaken är att det ovanligt varma och soliga vädret som tillsammans med bilav

Schweizarna kan under lördagen åka buss och tåg till ett rabatterat pris. De regionala myndigheterna har sänkt biljettpriset för att uppmuntra människor att lämna bilen hemma. Orsaken är att det ovanligt varma och soliga vädret som tillsammans med bilavgaserna lett till höga halter marknära ozon.

Myndigheterna i Genève säger att de lägre priserna i kollektivtrafiken kommer att gälla tills ozonhalterna är tillbaka till de normala.

Annons

Regionala myndigheter uppmanar också människor att, så länge ozonhalterna är höga, inte ägna sig åt idrott eller andra fysiskt krävande aktiviteter.

Ozon ger stark irritation av ögon och slemhinnor samt skador på de övre luftvägarna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons