Annons
Nyheter

Brittisk högeraktivist försatt på fri fot

En domstol i Storbritannien har beslutat att den fängslade högeraktivisten Tommy Robinson ska försättas på fri fot i väntan på att den rättegång i vilken han fälldes skall tas om. 35-årige Robinson dömdes i maj till 13 månaders fängelse efter att ha direktsänt utanför en domstol i Leeds.(TT)
Publicerad 1 augusti 2018

En domstol i Storbritannien har beslutat att den fängslade högeraktivisten Tommy Robinson ska försättas på fri fot i väntan på att den rättegång i vilken han fälldes skall tas om.

35-årige Robinson dömdes i maj till 13 månaders fängelse efter att ha direktsänt utanför en domstol i Leeds. Nu anser dock chefsdomaren i den högre instansen att rättegången mot Robinson präglades av flera domstolstekniska missar och därför måste tas om.

Annons

Robinson dömdes till villkorlig dom efter ett liknande fall när han 2017 filmade med en kamera inne i en domstol i Canterbury. I och med fallet i Leeds dömdes han för att ha överträtt dessa villkor. Den domen står fast.

Hans fall har uppmärksammats av flera högerextrema organisationer runtom i Europa, som anser att rättegången mot honom hade politiska förtecken.

Anthony Robinson uppmärksammades ursprungligen för sin ledarroll i rasistiska English defence league, en högerextrem organisation som han startade 2009 men sedan lämnade 2013.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons